Eino Leino

TERVE UKRAINA! / SALUT, UCRAINA! / HAIL UKRAINE!

TERVE UKRAINA! / SALUT, UCRAINA! / HAIL, UKRAINE!   Terve Ukraina! Kunnias soikoon,Huutona huomenen valkenevan!Voimasi, lempesi leimaus voikoonvaatia, laatia maan vapahan!Uljas Ukraina! Nyt älä horju!Kerran se koittaa kansojen koi.Tyynenä, vankkana vaarasi torju,tai jos on tarpehen, niin salamoi! Kaunis Ukraina, kansojen suola!Sulla on lippu ja meillä on tie.Myötäs on myrskyssä Suomi ja Puola,Myös Viro,...Read More »

VAPAUS! / FREEDOM!

  Hyvää itsenäisyyspäivää!!!   VAPAUS! / FREEDOM! (Oikeuden marttyyreille omistettu) Jos on suurta tehty missä,sit’ on tehty sydämissä,kautta tarmon, kautta kunnon,hyvän kautta omantunnon;siell’ on Suomen juuret meillä,jotka kestää elon teillä,kestää, vaikk’ on vaara vakaa,kuuluu vuosisatain takaa. Terve teille, Suomen suuret,joill’ on synnyinmaassa juuret,syvät niinkuin Suomen puilla,syvemmät kuin meillä muilla;kuka enin kärsi, vastahäll’ on tieto maailmasta,tunto isänmaankin...Read More »

Eino Leinon runoja

  Eino Leinon runoja – 6.07.1878, Paltamo – 10.01.1926, Tuusula 1. VAALIN VALTA Muilla olkoon vaalin valta,mull’ ei ollut milloinkaan;kuljin yltä taikka alta,itseäni täytin vaan;minkä tein, mun tehdä täytyi,mit’ en tehnyt, voinut en;vihdoin ilta hämärtäytyi,lankes hetki hiljainen. Pankaa patsas haudalleni,kiveen tämä kirjoitus:”Synkkä niinkuin sydämenioli mulle sallimus.Itse iskin piistä tulta,sytyin, hehkuin tuokion,paloi paras laulu multa,tässä...Read More »

Loading