Oma opiskeluorientaatio

Oma opiskeluorientaatio

 

Nosce te ipsum. Ymmärtääkseen muita on ensin tunnettava itsensä.
Nuoruudessani ei ollut mahdollisuutta kapinaan tai terapiaan: otin elämän vastaan sellaisena kuin se annettiin, valittamatta.

Kirjojen maailma oli pakopaikkani, se oli itse luomani maailma, joka noudatti minun laatimiani sääntöjä, minun määrittelemiäni oikeuksia ja velvollisuuksia, moraalisääntöjä, joista on tullut minulle tunnusomaisia koko elämäni ajaksi.
Siksi halusin opettajaksi, opastajaksi, mielten ja persoonallisuuksien muovaajaksi, koska todellista maailmaa pitää muuttaa ja minä tiesin, että voin painaa siihen oman leimani, osallistua paremman maailman rakentamiseen.

Yliopiston suorittaminen, tehtävien ja gradun tekeminen kynttilänvalossa, on varmasti sellainen osa ammatillista elämääni, joka vahvisti minua, antoi minulle rohkeutta ja siivet, joilla lentää.

Miksi sitten haluan suorittaa ohjaajan opinnot? Koska haluan saada todistuksen ja löytää töitä. Haluan nimenomaan todistuksen, koska ohjaaja olen ollut kaikkina työvuosinani sekä Romaniassa, lukionopettajana ja luokanvalvojana, että Suomessa, maahanmuuttajien koordinaattorina ja opettajana. En ole ylimielinen, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että elämä itse on paras ohjaaja. Haluan valmistua ohjaajaksi, koska tiedän, että minulla on vielä paljon tehtävää tässä elämässä, paljon ihmisiä, joihin tutustua ja joiden elämään vaikuttaa.

Vahvuuksistani voisin sanoa, että olen kärsivällinen, olen taitava kuuntelija, ylitän jokaisen esteen antamatta periksi, minulla on vahva moraali ja oikeudentaju, olen vilpitön, voin ymmärtää ihmisiä ennakkoluulottomasti ja tuomitsematta.

[gallery link="file" columns="1" size="medium" ids="7158,7159"]

 

 

Biela

Loading