Elämänkenttäni

Elämänkenttäni

 

Aina kun minun pitää puhua itsestäni, siitä, mikä määrittää minua, puhun aina itsestäni opettajana ja valitsemastani urasta
Olen syrjäänvetäytyvä ihminen, hiljainen, ujo. Rakastan eläimiä ja lapsia, olen yleensä ihmisarka, elän itse luomassani maailmassa, jossa kukaan ei valehtele minulle, kukaan ei haavoita minua. Olen mutkaton ja herkkä ihminen, hermostoni on erittäin horjuva.
Ryhdyin opettajaksi myös pakottaakseni itseni tulemaan ulos itsestäni, ollakseni sosiaalinen, esittääkseni useita rooleja. Olen erityisen lahjakas teatterin alalla, voin esittää mitä tahansa roolia, kunhan vain en haavoita ketään.
Ainoa, joka on aina ymmärtänyt minua ja kummallisuuksiani, on isäni. Me olemme hyvin samanlaisia sekä ulkonäöltämme että luonteeltamme. Hän on 80-vuotias ja minua pelottaa ajatus, että menetän hänet.
Häneltä olen perinyt  rakkauden taiteeseen, varsinkin runouteen. Lapsuuteni kantaa isäni leimaa.
Menneisyydestä en puhu mielelläni: se on kuin minulla olisi yhdessä  korvassa kultainen korvakoru, toisessa rihkamakoru. Elämäni ei ole ollut kaikkein onnellisin, mutta en kuitenkaan valita: jokainen este, jonka se on asettanut, on tehnyt minusta vahvemman. Tulevaisuuden suhteen olen optimistinen: toivon löytäväni työpaikan, jossa minua tarvitaan, jossa olen taas olemassa oppilaiden keskellä.
Vapaa-aikanani otan mielelläni valokuvia ihmisistä, elämää sen eri muodoissa. Kirjoitan, luen ja käännän runoja. Elämäni on helppo määritellä: olen opettaja, vaimo, äiti niille, jotka tarvitsevat minua, kirjailija, jota lukevat vain ystäväni.
Minulla ei ole aineellista omaisuutta, minulla ei ole mitään muuta kuin kirjoja ja se, mikä minulla on mielessäni ja sydämessäni: omnia mea mecum porto.

 

Biela

Loading